Salibandylavat voivat olla pehmeitä (soft), normaaleja (medium) tai kovia (hard). Pehmeämmällä lavalla syöttäminen, syötön vastaanottaminen ja pallon hallinta on helpompaa. Kovemmasta lavasta on hyötyä laukauksissa. Junioreilla lapa ei saa olla liian kova, jotta voimat riittävät sen käsittelyyn.
Salibandymailan lavan käyryys, peili ja kouru on riippuvaisia pelaajan pelityylistä. Käyremmällä lavalla on helpompi harhautella ja suoremmalla lavalla on helpompi toimia pelinrakentajana. Lavat ovat aina esikäyristettyjä, mutta pelaaja voi itse muuttaa niiden muotoa mieleisekseen (käyryys saa sääntöjen mukaan olla enintään 30 milliä).
Salibandymailan lapa on helppo vaihtaa myös itse, joten kannattaa rohkeasti kokeilla millainen lapa sopii parhaiten omaan pelityyliin. Ennen lavan vaihtoa kannattaa lämmittää lavan ja varren kiinnityskohtaa, jotta kuumaliima aktivoituu ja irtoaa helpommin.
SALIBANDYMAILAN GRIPPI
Grippi, eli mailan otealueen teippi, parantaa mailaotetta ja estää mailaa liukumasta tai pyörimästä kädessä. Omaan käteen parhaiten sopiva grippi ja sen paksuus selviää parhaiten tunnustelemalla ja kokeilemalla. Grippi on salibandymailassa kuluva osa, joten grippi kannattaa vaihtaa aika ajoin parhaan pidon takaamiseksi.
SALIBANDYN PELIPALLO
Pallo on muovinen, painoltaan 23 grammaa ja läpimitaltaan 72 millimetriä. Lisäksi pallossa on oltava 26 reikää. Palloa pelataan 115 x 160 cm:n kokoisiin maaleihin.
Tutustu nyt lisävarusteisiin, joita jokainen salibandya pelaava tarvitsee! Kuntokaupan valikoimasta löydät pallot, gripit, mailan lavat ja muut tarpeelliset lisävarusteet.